Кокосове масло-користь в косметології

Категорії

Кокосове масло в косметології та фармацевтиці стали застосовувати близько двох-трьох тисяч років тому жителі Південно-Східної Азії, Індії та Африки. Жінки наносили його на волосся та на шкіру, в аюрведичних текстах писали про лікувальні властивості. За легендою сама цариця Клеопатра додавала його до ванни краси.

Олія – повністю натуральний продукт, отриманий з м'якоті кокосу (копри). Копру найчастіше попередньо висушують та пресують. Існує кілька методів одержання кокосової олії:

Метод холодного віджиму дозволяє утримати значну частину поживних речовин кокосу. Вичавка з розламаної м'якоті відбувається звичайним пресом при температурі не вище 40°C. Отримане масло має високу якість і відрізняється високою ціною. Найчастіше підсумковим продуктом виходить нерафінована олія. На етикетках написано Virgin чи Extra Virgin.
При методі гарячого віджиму олія втрачає частину корисних елементів у процесі обробки сировини за високих температур. Рафінована олія більш рідка, без запаху та смаку, і має довгий термін зберігання. На етикетках написано RBD (Refined).
Цінність кокосової олії полягає у її складі. Насамперед це ненасичені жирні кислоти, необхідні для нормальної роботи мозку та гормональної системи. Високий вміст лауринової кислоти забезпечує антибактеріальний та противірусний ефект. М'якуш кокосу багатий на вітамін Е - природний сильний антиоксидант.

Шанувальники здорового способу життя активно застосовують масло в кулінарії: на ньому і смажать, і додають у їжу, і навіть п'ють. Але, звичайно, основну популярність йому принесло використання у сфері краси.

Для чого потрібна кокосова олія в косметології?

Ніжний натуральний засіб став незамінним у турботі про своє тіло. Без додавання ароматів або хімічних речовин, олія практично універсальна: вона дуже рідко викликає алергію, не токсична, підходить для чутливої ​​шкіри і не викликає подразнення. Зустрічається кокосова олія у косметиці для обличчя, тіла, для волосся, і навіть у засобах для брів та вій. При поєднанні з іншими косметичними компонентами засіб множить свої корисні властивості.

Кокосова олія в косметології для обличчя.
Зустрічається кокосова олія в косметиці для обличчя: у складі живильних та зволожуючих кремів. З'єднання різних жирних кислот дозволяє створити спеціальну захисну плівку на шкірі, тим самим насичуючи її вологою та відновлюючи ліпідний баланс. Шкіра стає бархатистою і гладкою, до неї повертається пружність, овал обличчя підтягується. Засіб ідеальний для сухої шкіри за рахунок м'якого впливу та відсутності липкості після нанесення.

Кокосова олія підходить для чутливої ​​шкіри обличчя та рук, розгладжує мімічні зморшки. Також масло кокоса застосовують у складі бальзаму для губ - за рахунок своєї здатності до зволоження воно запобігає сухості губ і робить їх м'якшими.

Кокосова олія у догляді за тілом.
Косметика з натуральним інгредієнтом має перевагу - не залишає жирних плям і швидко вбирається. Масло зволожує, тонізує та пом'якшує шкіру, допомагаючи позбутися огрубілих ділянок. Бажано наносити засіб на вологу та чисту шкіру, наприклад, відразу після прийняття душу або ванни.

Кокосова олія ефективно пом'якшує шкіру ніг, що огрубіла, сприяє загоєнню тріщин.

Перед сном м'яко помасажуйте ступні зі зволожуючим цера-кремом для ніг, у складі якого є кокосове масло, надягніть бавовняні тонкі шкарпетки і лягайте в ліжко. Вранці шкіра ніг і ступнів буде набагато м'якшою і гладкою на дотик.

Коли краще відмовитися від кокосової олії?
Але, незважаючи на позитивний вплив олії, потрібно не забувати, що вона може принести не лише користь, а й шкоду.

Не рекомендуємо його застосування при жирній шкірі та для догляду за шкірою з акне. Плівка, що утворюється маслом, ускладнює вихід себуму, і стан шкірного покриву може погіршитися.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину