5 картопляних рецептів для шкіри

Categories

Незалежно від того, чи це пюре, смажене чи смажене, майже неможливо бути проти картоплі. Але привабливість економічно ефективного і легкодоступного інгредієнта виходить за рамки приготування їжі. Його властивості для догляду за шкірою відновлять вашу вдячність за скромний капусту, і Малайка Арора погоджується. Актор зізнався, що користується перевагами картоплі за допомогою свого засобу для краси без зайвої метушні. «Легкий варіант, який я люблю використовувати, включає папайю, картоплю та помідор. Я змішую їх разом, додаю в суміш трохи холодної води і заморожую у лотку для льоду. Можна натерти кубиком обличчя і залишити соки деякий час. Він охолоджує, закриває пори і має всі переваги фруктів і овочів. Використовувати його як кубик льоду набагато освіжає, ніж робити з нього липку маску», — розповіла вона одного разу в інтерв’ю.

Картопля багата вітаміном С і катехолазою, освітлюючим ферментом. Це може боротися з темними плямами, плямами або шрамами від прищів. А при змішуванні з іншими кислотними інгредієнтами, такими як томат, йогурт або лимонний сік, його ефективність може ще більше підвищитися. Місцеве застосування картопляного соку також може допомогти зменшити появу гіперпігментації. Завдяки властивостям, які підтягують шкіру, тонкі скибочки картоплі створюють ідеальні маски під очима, щоб зменшити набряклість і навіть темні кола. Деякі прихильники стверджують, що антиоксиданти в картоплі можуть зменшити появу передчасного старіння і зморшок, одночасно захищаючи вашу шкіру від шкоди навколишнього середовища, викликаної забрудненням і впливом сонця.

При м’якому масажуванні коренів коренеплід, насичений мінералами, виявляється одним із найдешевших засобів для стимуляції росту волосся. Велика кількість крохмалю в ньому може витягнути надлишок жиру на шкірі голови, що може бути причиною випадання волосся.

Ось як можна використовувати картоплю в рецептах для догляду за шкірою та волоссям своїми руками
1) Мазь для боротьби з плямами та засмагою
Якщо ви боретеся з гіперпігментацією, будь то неприємний шрам від прищів або засмага через перебування на сонці, картопляний сік може допомогти вирівняти тон шкіри. Щоб отримати сік, почистіть картоплю і натріть на тертці. Натерту картоплю викласти на лляну тканину і процідити сік. Або обробіть картоплю в традиційній соковижималці. Нанесіть сік на уражену ділянку ватним диском, поки він не висохне, а потім змийте теплою водою. Для додаткової вологи додайте в суміш столову ложку меду.

2) Маска проти зморшок своїми руками
Навіть якщо ви покладаєтесь на ретинол і кислоти щодня в надії на підтягнуту і підтягнуту шкіру, ця трикомпонентна суміш працює для додаткового омолодження. Для початку натріть одну картоплину і змішайте з трьома-чотирма краплями гліцерину. Змішайте всі інгредієнти і нанесіть на обличчя. Залиште на 15-20 хвилин, перш ніж змити. Застосовуйте цю маску двічі на тиждень для досягнення оптимального результату. Гліцерин дуже ефективний для відновлення еластичності шкіри. Разом з картоплею він може лікувати зморшки і підтягувати шкіру.

3) Скраб для очищення від прищів
Легкі або важкі прищі можуть виникати внаслідок дієти та способу життя або можуть бути генетичними та гормональними, що робить їх непередбачуваними та складними для лікування. Цей рецепт DIY може допомогти вам усунути ці плями. Візьміть одну столову ложку м’якоті картоплі і одну столову ложку томатної м’якоті. Тепер додайте 1 столову ложку меду і одну столову ложку вівсяних пластівців разом з двома-трьома краплями олії чайного дерева. Рівномірно нанесіть суміш на обличчя і помасажуйте круговими рухами протягом 10-15 хвилин. Змийте прохолодною водою. Велика кількість антиоксидантів як в томатах, так і в картоплі захищає шкіру від мікробів і бактерій. Груба текстура вівсяного порошку є природним відлущувачем для видалення мертвих сухих клітин шкіри.

4) Картопляна маска для освітлення темних кіл
На щастя, вам не доведеться витрачати великі гроші за ефективний продукт для очей для боротьби з тінями під очима. Це рішення на основі картоплі — це те, на що вам потрібно звернути увагу. Зробіть свою суміш, використовуючи по дві чайні ложки картопляного та огіркового соку. Добре перемішайте і нанесіть під очі перед сном. Змийте його вранці свіжою холодною водою.

5) Маска для стимуляції росту волосся
Ця маска, яка не потребує догляду, сприятиме росту здорового волосся. Все, що вам потрібно, це сік двох сирих картоплин. Тепер додайте до нього одну столову ложку меду і жовток яйця. Рясно нанесіть цю суміш на коріння волосся і залиште на годину. Виконуйте процедуру використання шампуню + кондиціонера.

Recommend
Fast Order
Fast Order
Fast Order
Comments
No reviews yet
Write your comment
Name*
Email
Enter your comment*
100% quality guarantee
100% quality guarantee
14 days for return
14 days for return
Nationwide delivery
Nationwide delivery
Pickup
Pickup