Рецепти краси з манго

Categories

Мангові дерева в Індії, а саме ця країна – батьківщина фрукта, вважаються священними. Вони є символом добра та достатку, і досі на Новий рік тут вішають плід манго на вхідні двері, залучаючи до будинку щастя та благополуччя. У аюрведе, найдавнішому традиційному індійському манускрипті з медичної науки, манго називають махараджей (королем) фруктів. І не так за його смакові якості, як за корисні властивості.

Згідно з давнім вченням, у манго цінний буквально кожен грам. Причому і плоди, і дерева: шкірки та кісточки, кори та листя. І якщо останні використовуються найчастіше для лікування різних захворювань, то шкірку та кісточку фрукта дуже полюбили виробники косметики.

В Індії під час священних свят мангові палички чистять зуби, відвар з мангового листя та кори дерев вважають панацеєю від багатьох захворювань, а сам плід — відмінним афродизіаком (він підвищує лібідо) та їжею для розуму (покращує когнітивні здібності).

Для косметичного виробництва особливу цінність становлять екстракт плода манго і масло, яке витягується з його кісточки. Втім, навіть шкірці знайшли застосування.

Шкірку використовують як прекрасний допоміжний засіб, що відлущує.

Масло з кісточки заспокоює та пом'якшує шкіру, а також зволожує та живить волосся та нігті.

Екстракт манго з успіхом застосовують у противікових засобах.

Склад

Склад манго - джерело корисних вітамінів, антиоксидантів і мікроелементів. 

Чим же так привабливий манго для косметики та косметології? Плоди цього фрукта багаті різноманітними речовинами, корисними для шкіри та волосся.

Антиоксиданти. Серед антиоксидантів, що містяться у манго, головний – мангіферин. Його дуже багато у листі фрукта. Основна властивість цієї маловідомої речовини – захист від негативного впливу навколишнього середовища.

Бета-каротин - за його змістом манго немає рівних! Його у тропічному фрукті навіть більше, ніж у моркві. А оскільки бета-каротин, як відомо, попередник вітаміну А, то екстракт манго вважається корисним для шкіри, схильної до жирності та акне. Він сприяє відлущуванню та оновленню клітин шкіри.

Вітамін С – завдяки загальновизнаному вітаміну краси засоби з манго у складі сприяють освітленню шкіри, вирівнюванню її тону. Ще одна важлива якість вітаміну С – захист шкіри від оксидативного стресу та стимуляція клітин до синтезу колагену та еластину.

Вітаміни групи B – вони, як відомо, вкрай корисні для волосся, нігтів та шкіри, особливо чутливої ​​та дуже чутливої. У плодах манго виявлено практично всі вітаміни цієї групи, що, слід визнати, велика рідкість. Далеко не у всіх фруктах можна зустріти таку велику дружню компанію.

Вітамін Е – його теж дуже багато у манго. А для шкіри вітамін E – справжня служба порятунку. Він сприяє її пом'якшенню та розгладжуванню і робить це, треба визнати, досить ефективно.

Мікроелементи калій, фосфор, кальцій, магній, натрій та ін — всі вони різною мірою корисні для шкіри, особливо для проблемної, жирної та чутливої.

Поліненасичені жирні кислоти, включаючи важливу для шкіри та здоров'я в цілому олеїнову (омега-9), завдяки їм манго включають у засоби для сухої шкіри, до складу шампунів та бальзамів для волосся. Масло для кутикули з манго сприяє зміцненню нігтьової пластини та робить кутикулу більш еластичною.

Корисні властивості манго
Манго – універсальний плід. Важко переоцінити його користь. Усіх корисних властивостей, які він має, у межах цієї статті не перерахувати. Ось лише основні:

-захищає;

-тонізує;

-пом'якшує;

-відбілює;

-відлущує;

-зміцнює.

Як діє на шкіру обличчя та тіла
У складі косметичних засобів екстракт або олія манго виконують відразу кілька завдань.

Завдяки вітаміну С манго, що входить до складу вітаміну, сприяє відлущуванню і освітленню пігментних плям, що недавно з'явилися.Мікроелементи, а саме цинк, магній та кальцій, дозволяють включати манго у засоби для жирної та проблемної шкіри.

Вітамін Е, А, С та інші антиоксиданти, що містяться в манго, протистоять процесам старіння та оксидативному стресу.

Як діє організм

Звичайно, що найбільшу користь манго принесе, якщо його з'їсти. Вважається, що його краще вживати вдень.

Великий вміст аскорбінки у поєднанні з багатим мінеральним складом сприяє загоєнню ран і служить відмінним імуностимулюючим засобом.

Вітамін А у складі плода сприяє зміцненню стінок кровоносних судин, знижує холестерин, покращує зір.

Вітамін Е у поєднанні з кальцієм роблять манго чудовим засобом для профілактики остеопорозу.

І взагалі манго корисний для гарного настрою. Один вид цього плоду дарує бадьорість і підвищує загальний тонус.

Застосування манго в косметиці та косметології
Дівчина наносить на шкіру крем для тіла, що моделює.
У догляді за шкірою засоби з манго використовують для пом'якшення та зволоження.

У косметиці використовують переважно екстракт або масло манго. Їх включають до складу коштів:

для пом'якшення шкіри;

для надання волоссю м'якості та блиску;

для догляду за нігтями та кутикулою.

Масло манго також застосовують як засіб для масажу, включаючи антицелюлітний. Креми та молочко для тіла з ароматним маслом манго відмінно пом'якшують та зволожують шкіру, дарують їй комфорт.
Моделюючий крем для тіла
Моделюючий крем для тіла
Що стосується косметології, то в цій області найчастіше використовують олію кісточок манго. Зазвичай для догляду після основних процедур або як допоміжний засіб масажу обличчя або тіла.

Набір для обличчя для сухої шкіри своїми руками
Вам знадобиться:

1 стигле манго
1 стигле авокадо
Вилка
миска
Крок 1: У миску вийміть свіжу м’якоть манго з одного манго, а потім зачерпніть 3 ст. авокадо.

Крок 2: За допомогою виделки розімніть обидва ці фрукти з високим вмістом поживних речовин разом, а потім додайте 3-4 краплі меду.

Крок 3: Після правильного вмивання обличчя нанесіть цю смачну маску з манго своїми руками приблизно на 20 хвилин, а потім змийте її холодною водою.

Ця маска чудово підходить для лікування сухих плям на шкірі, і ви можете повністю нанести її на коліна, лікті і навіть п’яти.

Скраб з манго своїми руками для сяючої шкіри
Вам знадобиться:

1 стигле манго
Вівсяні пластівці
Вилка
миска
Крок 1: У миску додайте м’якоть манго з одного манго і розімніть як слід. По можливості спробуйте видалити зайву воду з миски.

Крок 2: Далі додайте 3 ст. вівсяні пластівці в пюре з манго, все добре перемішайте, і ваш скраб своїми руками готовий до використання.

Це чудовий рецепт, щоб позбутися від стійкої засмаги, не будучи занадто різким для шкіри. Якщо хочете, ви можете повністю нанести його на все тіло. Замість одного манго використовуйте два, а вівсянку замініть 4 ст. коричневий цукор і ваш скраб для тіла своїми руками буде готовий!

Маска-пілінг з манго своїми руками проти старіння
Вам знадобиться:

1 стигле манго
Серветкові папери
2 яйця
миска
Крок 1: У миску зачерпніть 3-4 ст. свіжої м’якоті манго, а потім додайте туди яєчні білки від 2 яєць.

Крок 2: Візьміть жменю маски для обличчя своїми руками і нанесіть її тонким шаром на обличчя. Далі нанесіть два шари серветки і почекайте, поки вони висохнуть.

Крок 3: Повторіть цей же крок ще раз (нанесіть м’якоть манго, а потім 2 шари паперу) і дочекайтеся повного висихання.

Крок 4: Зачекайте 30-45 хвилин, перш ніж знімати його з обличчя.

Яєчні білки є одним із найкращих варіантів, коли справа доходить до виготовлення маски для боротьби зі старінням своїми руками. Поєднайте їх із корисними властивостями манго, і ви відчуєте, що ваша шкіра стає пружнішою, має менше зморшок і випромінює молоде сяйво.

Recommend
0,00 грн
81,00 грн
Fast Order
Fast Order
Fast Order
Comments
No reviews yet
Write your comment
Name*
Email
Enter your comment*
100% quality guarantee
100% quality guarantee
14 days for return
14 days for return
Nationwide delivery
Nationwide delivery
Pickup
Pickup