Неафішовані складники

Категории

Більшість косметичних засобів містить інгредієнти тваринного походження. Ці речовини часом неприємні в людини, інколи ж добуваються негуманними методами. Тому виробники намагаються замовчувати факти видобутку даних інгредієнтів.


Інгредієнти тваринного походження у косметиці:


1. Ланолін – основа засобів для зняття макіяжу, помади чи різних кремів. Видобувають ланолін з шерсті вівці, її просто виварюють годинами, отримуючи щось схоже на віск. Ланолін вбирається в шкіру і запобігає сухості. Загалом процес видобутку ланоліну не передбачає жорстоке поводження з вівцями, але він дуже часто стає причиною алергії. Також варто пам'ятати, що ланолін може закупорювати пори, що призведе до роздратування.


2. Колаген - основа для кремів і засобів для догляду за волоссям. Добувають колаген зазвичай із суглобів та шкіри ВРХ, рідше зі шкіри морських риб. Якийсь час лабораторії намагалися просувати синтетичний колаген, але має надмірно високу вартість. Виробляється синтетичний колаген завдяки спеціальному вирощуванню бактерій та дріжджів. До речі, колаген у косметиці не може заповнити його склад в організмі людини, все що робить цей компонент лише зволожує шкіру.


3. Амбра - основа деяких дорогих парфумів. Прийнято вважати, що амбра - це китове блювання, але це не так. Насправді, амбра утворюється в шлунково-кишковому тракті кашалоту або кита роками, а коли досягає певних розмірів, відригується твариною. Запах у свіжої амбри неприємний, але з часом, речовина висихає, і він змінюється. Амбра дозволяє посилити запах парфумів і зберегти аромат на тривалий час.


4. Еластін - основа кремів, що борються зі зморшками, а також засобів для догляду за волоссям. Еластін можна видобути завдяки рибам та коровам, за методом видобутку він схожий з колагеном. Але еластин не може боротися зі старістю, адже його молекули набагато більші за клітини. Натомість еластин зволожує шкіру, що дає короткочасний ефект омолодження.


5. Сквален - основа для сонцезахисних кремів та помади. Сквален є олією, вона може бути як рослинного, і тваринного походження. Зазвичай виробники віддають перевагу сквалену, виготовленому з печінки акули. Менш відомі компанії віддають перевагу обробці оливкової олії. Через великий попит на сквален у світі щорічно знищується величезна кількість акул. Сквален дійсно добре відновлює клітини і зволожує шкіру.


6. Муцин – основа косметики азіатського виробництва. Якщо говорити коротко, то муцин – слиз равликів. Здається, що слиз може здобувати безневинно, адже заради цього не доведеться вбивати равликів. Але слиз виділяється равликами лише двох випадках — при повзанні, і під час стресу. У світі косметики актуальний другий варіант видобутку, равликів поміщають у контейнер, поливають водою і трясе, від чого вони отримують стрес. Муцин дійсно корисний для шкіри, він дозволяє швидше загоювати ранки і добре зволожує.


7. Желатин - основа для засобів догляду за нігтями. Желатин отримують з кісток або сухожилля ВРХ або свиней. У косметології желатин дуже цінний, тому що він чимось нагадує колаген та покращує стан шкіри. Але виробники забувають, що такі ж властивості має агар-агар. Якщо використовувати у своїй косметики тільки натуральні інгредієнти, то морські водорості в даному випадку виглядають ефектніше.


8. Кармін – основа для косметики з червоним відтінком. Барвник натурального походження виробляється їх жучків «кошенільний червець». Спійманих жучків спочатку підсушують, а потім подрібнюють. Цей інгредієнт є актуальним не тільки в косметиці, його також використовують і в харчовій промисловості. Кармін у світі косметики має багато альтернатив, але всі вони поступаються за своїми характеристиками, тому використовуються вкрай рідко і лише другосортними компаніями.


9. Шелак - основа лаку, підводки або туші для очей. Шелак по суті є калом, це продукт життєдіяльності комах у тропічних лісах. Виділяючи собою смолу, комахи залишають її на гілках дерев, яку і збирають виробники косметики. Смола виглядає як гранули, її просушують, потім подрібнюють і плавлять із різними добавками.


10. Плацента - основа дорогої косметики, що омолоджує. Прийнято вважати, що плацента може омолодити шкіру, принаймні так запевняють виробники елітної косметики. Звичайно, видобувають плаценту в тваринному світі, загалом це не дуже приємний процес. Як свідчать деякі дослідження вчених, насправді плацента ніяк не впливає на омолодження.
В даний час ведуться додаткові розробки, щоб замінити ці інгредієнти штучними складами. Але зробити це незабаром, не вийде, і є ймовірність, що елітна косметика завжди міститиме не синтетику, а натуральні речовини.

Рекомендуемые товары
Быстрый заказ
Быстрый заказ
Быстрый заказ
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
Имя*
Email
Введите комментарий*
100% гарантия качества
100% гарантия качества
14 дней на возврат товара
14 дней на возврат товара
Доставка по всей стране
Доставка по всей стране
Самовывоз из магазина
Самовывоз из магазина