Народні засоби при свербежі інтимної зони

Категорії

Ніхто не стане сперечатися, що відчуття сверблячки та печіння в статевих органах – річ вкрай неприємна. Виявити причину, що спричинила вагінальний дискомфорт, з точністю зможе лише лікар-гінеколог. При цьому лікар зможе відразу призначити адекватне лікування, яке допоможе швидко впоратися з неприємними симптомами.

На додаток до препаратів, які призначить гінеколог, ви можете використовувати ванни з трав.
Вони допоможуть зняти набряклість, полегшити роздратування та нададуть знезаражувальну дію. Також лікування народними засобами – відмінний варіант, якщо потрапити на прийом до лікаря поки що не виходить, а неприємні симптоми завдають маси занепокоєння.

Народні рецепти для усунення сверблячки піхви
Основна перевага народних засобів лікування – це виключно «м'яка» дія. Такі препарати дуже складно передозувати, тому вони належать до категорії щодо безпечних. Народні засоби також незамінні при вагітності та годуванні груддю, коли прийом традиційних лікарських препаратів є дуже небажаним.

Народні засоби від сверблячки в статевих органах
ДУМКА ЕКСПЕРТУ
Незважаючи на їхню відносно м'яку дію, народні засоби не можна вважати повністю безпечними. Потрібно враховувати, що майже всі рослинні компоненти здатні викликати алергічні реакції. Причому гіперчутливість до них може розвинутись саме в період гестації та лактації.
Лікар акушер-гінеколог вищої категорії
Оксана Анатоліївна Гартлеб

З появою симптомів сухості, сверблячки і печіння у сфері зовнішніх статевих органів використовують настої трав. Їх додають у теплі сидячі ванни, які необхідно застосовувати щодня, а також використовують для примочок, що надають місцеву дію. Наведемо найефективніші народні рецепти, які можна застосовувати при появі вищевказаних симптомів:

Використовуйте теплі відвари шавлії, календули та ромашки
Три чайні ложки подрібненої шавлії, чайна ложка олії календули та квітки ромашки залити склянкою окропу і дати настоятися протягом години. Змішати із розчином кори дуба. Отриману суміш використовувати як примочку вранці та ввечері.

Відвар ромашки для ванни або спринцювання
1ст. квіток ромашки заливається 400 мл окропу. Після цього відвар кип'ятиться 5 хвилин на слабкому вогні та остуджується. Такий відвар підходить для спринцювання (щодня протягом тижня), а також додавання у ванну.

Як лікувати кісту яєчника
Настій з Мар'їного кореня і кореня півонії дикої
Настій готується запарюванням 1 ч. л. порошку, отриманого з сушеного марина кореня і кореня півонії дикого. Для цього знадобиться 250 мл окропу. Після цього настій необхідно потримати 5 хвилин на повільному вогні та настояти протягом 3 годин. Теплий настій підходить для спринцювання або додавання в сидячу ванну.

Настій із квітів кропиви дводомної
Як відомо, кропива дводомна - відмінний засіб, що знімає свербіж та запалення. Відвар її квіток у пропорції 1 ст. на склянку окропу готується нудою на повільному вогні протягом 2-3 хвилин. Відвар застосовують для спринцювання 1 раз на день.

Спринцювання молочною сироваткою або слабким розчином яблучного оцту
За умови, що жінка знає про наявність дріжджової інфекції, може бути доречним спринцювання слабокислим розчином. Однак не варто зловживати таким методом лікування, оскільки він може призвести до серйозного порушення мікрофлори.

Хороший ефект можуть мати і загальні рекомендації при свербіння піхви:
Необхідно збільшити обсяг споживаної води. Оптимальний варіант тут – 2 літри чистої води за добу. Наприклад, можна взяти за правило випивати по склянці води за 30 хвилин до їжі, що дозволить наситити організм вологою і подолати свербіж, пов'язаний із сухістю шкірних покривів та слизових оболонок.
Варто обмежити вживання борошняних та солодких продуктів, які сприяють зростанню грибкової флори. Також обмеження таких продуктів сприятиме нормалізації обміну речовин.
При появі сверблячки в піхву слід змінити білизну виключно на натуральну бавовняну. Адже патогенна мікрофлора розмножується в теплому та вологому середовищі, яке може утворюватися в інтимній зоні через носіння синтетичної білизни, що не пропускає повітря.
При відвідуванні басейну або пляжу необхідно після купання відразу знімати купальник, оскільки вологе середовище сприятиме посиленню симптомів захворювання.

( 1 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину