Прості домашні скраби-5 рецептів

Categories

Пілінг може стати чудовим способом зберегти вашу шкіру живою та здоровою.

Скраб для тіла є популярним способом відлущування шкіри, і існує велика кількість куплених у магазині різновидів на вибір. Або ви можете зробити свій власний домашній скраб для тіла, використовуючи інгредієнти, які вже є у вашій коморі.

У чому користь скрабів для тіла?
Відлущування за допомогою скрабу для тіла або інших видів продуктів, таких як щітка або мочалка, може допомогти покращити здоров’я та зовнішній вигляд вашої шкіри кількома способами.

За даними Американської академії дерматології, відлущування може зробити вашу шкіру яскравішою, оскільки вона видаляє верхній шар мертвих клітин шкіри. Він також може стимулювати вироблення колагену, що може допомогти вашій шкірі залишатися пружною та сяючою.

Ще одна перевага відлущування полягає в тому, що він може підвищити ефективність місцевих процедур. Якщо, наприклад, ви відлущуєте шкіру перед нанесенням крему, то крем зможе проникнути глибше, а не сидіти на поверхні.

Крім того, масаж шкіри за допомогою скрабу для тіла також може бути прекрасним способом розслабитися і відчути себе спокійніше, особливо якщо ви втомилися або перебуваєте під стресом.

Як часто потрібно використовувати скраб для тіла?
Краще не використовувати скраб для тіла щодня на шкірі. Надмірне відлущування шкіри може зробити її сухою, чутливою та подразненою.

Як правило, безпечно відлущувати шкіру два-три рази на тиждень. Якщо ваша шкіра суха і чутлива, відлущувати її можна лише раз на тиждень. Якщо у вас є захворювання шкіри або ви не знаєте, як часто потрібно відлущувати шкіру, зверніться до дерматолога.

Зазвичай найпростіше застосовувати скраб для тіла під душем або у ванні. Акуратно втирайте скраб в шкіру круговими рухами і ретельно змийте теплою водою.

Що потрібно, щоб зробити скраб для тіла своїми руками?
Щоб зробити скраб для тіла своїми руками, тримайте під рукою такі предмети:

ложки для перемішування
миска для змішування
мірні ложки або чашки
носій або базове масло, таке як кокосове масло, масло жожоба, масло виноградних кісточок, мигдальне масло або оливкова олія
герметичний контейнер для зберігання скрабу
за бажанням кілька крапель улюблених ефірних масел
Коли у вас є ці продукти, ви можете змішати олії з гранулами на ваш вибір, наприклад, сіллю або цукром. Ви також можете додати інші інгредієнти, які можуть принести користь вашій шкірі, наприклад, мед або зелений чай, як зазначено в рецептах нижче.

З домашніми скрабами для тіла важливо отримати правильну консистенцію. Ви не хочете, щоб він був занадто рідким, через що його важко було взяти в руки, але ви також не хочете, щоб він був занадто розсипчастим.

Ось деякі з найпопулярніших видів скрабів для тіла своїми руками, які корисні для вашої шкіри та прості у виготовленні.

Кавовий скраб
Є деякі наукові докази того, що кофеїн може допомогти зменшити прояв целюліту.

У дослідженні 2011 року було перевірено крем, що містить кофеїн та інші інгредієнти, на 78 учасниках. Дослідження показало, що після 12 тижнів використання учасники, які використовували крем, помітили значне зменшення появи целюліту. Клінічне дослідження 2015 року за участю 15 суб’єктів виявило подібні результати.

Однак ці креми містили інші інгредієнти, такі як ретинол, тому важко визначити, наскільки кофеїн сам по собі ефективний у тому, щоб зробити целюліт менш помітним.

Тим не менш, кава все ще є популярним інгредієнтом для багатьох скрабів для тіла своїми руками. Крихітні гранули дбайливо діють на шкіру, але все ще ефективно видаляють мертві клітини з поверхні шкіри. А хто не може встояти перед ароматом чашки кави?

Інгредієнти
1/2 склянки кавової гущі
2 ст.л. гаряча вода
1 ст.л. кокосового масла, підігрітого
Маршрути
Додайте кавову гущу і гарячу воду в миску. Ретельно перемішайте ложкою.
Додайте кокосове масло. Якщо потрібно, додайте більше кавової гущі або олії, щоб отримати правильну консистенцію.
Коли ви будете задоволені консистенцією, перелийте суміш у ємність.

Коричневий цукор є недорогим і доступним інгредієнтом, який також чудово відлущує шкіру.

Коричневий цукор більш ніжний для шкіри, ніж морська сіль або англійська сіль. Це робить його ідеальним інгредієнтом для чутливої ​​шкіри. Цукрові гранули можуть зробити вашу шкіру липкою, тому не забудьте ретельно змити шкіру після відлущування.

Інгредієнти
1/2 склянки коричневого цукру
1/2 склянки олії на ваш вибір, наприклад, кокосового, жожоба, оливкової, мигдальної або виноградних кісточок
ефірні олії (за бажанням)

Змішайте коричневий цукор і олію в мисці.
Ретельно перемішайте. Якщо потрібно, додайте більше цукру або олії, щоб отримати правильну консистенцію.
За бажанням додайте одну-дві краплі улюбленого ефірного масла і вмішайте його в суміш.
Коли ви будете задоволені консистенцією та ароматом вашого скрабу, перелийте його в контейнер.


Скраб з морською сіллю

Сіль має антибактеріальні властивості, які можуть бути корисними при деяких захворюваннях шкіри. Сіль також є консервантом, тому скраб з морською сіллю зможе природним чином зберегтися.

Використовуйте мелену морську сіль, оскільки морська сіль грубого помелу може бути занадто різкою для вашої шкіри. Скраби з морською сіллю можуть бути занадто абразивними для чутливої ​​шкіри. Також будьте обережні, якщо у вас є порізи на шкірі, оскільки сіль може вжалити.

Оскільки сіль не має запаху, ви можете додати свої улюблені ефірні олії до свого сольового скрабу своїми руками.

Інгредієнти
1/2 склянки морської солі
1/2 склянки олії на ваш вибір
ефірні олії (за бажанням)
Маршрути
Змішайте морську сіль і масло в мисці.
Ретельно перемішайте. Якщо потрібно, додайте ще солі або олії, щоб отримати правильну консистенцію.
За бажанням додайте одну-дві краплі улюбленого ефірного масла і перемішайте його в суміш.
Як тільки ви будете задоволені консистенцією та ароматом вашого скрабу, перелийте його в контейнер.
БЮЛЕТЕНЬ ЛІНІЇ ЗДОРОВ’Я
Отримуйте нашу щотижневу електронну пошту Heart Health
Щоб допомогти вам добре піклуватися про своє серце, ми надішлемо вам рекомендації щодо лікування високого кров’яного тиску, холестерину, харчування тощо.

Введіть свою електронну адресу
Ваша конфіденційність важлива для нас

Цукровий скраб із зеленого чаю
Багатий антиоксидантними та протизапальними властивостями зелений чай може принести користь вашій шкірі кількома способами.

Крім того, згідно з дослідженням 2013 року, косметика, яка містить зелений чай, може зменшити шкоду шкірі, спричинену сонячними променями.

Зелений чай можна легко додати в домашній скраб для тіла разом з іншими живильними інгредієнтами.

Інгредієнти
2 пакетики зеленого чаю
1/2 склянки гарячої води
1 склянка коричневого цукру
1/4 склянки кокосового масла, розтопленого

Додайте пакетики чаю в гарячу воду. Дайте чаю настоятися, поки він не охолоне.
Поки чай остигає, додайте в миску коричневий цукор.
Додайте кокосове масло і ретельно перемішайте з цукром.
Як тільки чай охолоне, додайте його до цукрової суміші. Важливо, щоб чай був прохолодним, щоб цукор не розчинився.
Якщо суміш занадто розсипчаста, додайте більше кокосової олії. Якщо він занадто сирий, додайте більше коричневого цукру.
Коли ви досягнете бажаної консистенції, помістіть скраб ложкою в ємність.


Медово-цукровий скраб
Дослідження показують, що мед має антибактеріальні властивості. Згідно з оглядом 2016 року, мед також має антиоксидантні та антимікробні властивості, які можуть допомогти при різних захворюваннях шкіри.

Мед не тільки може допомогти відновити тканини шкіри та захистити від пошкодження УФ, він також може допомогти вбити мікроби на шкірі.

Мед можна легко поєднати з гранулами та олією, щоб зробити живильний скраб для тіла. Після втирання скрабу в шкіру обов’язково ретельно промийте шкіру, щоб запобігти липкості.

Інгредієнти
1/2 склянки коричневого цукру
1/4 склянки кокосового масла, розтопленого
2 ст.л. мед

Додайте коричневий цукор, кокосове масло та мед у миску.
Ретельно перемішайте інгредієнти і додайте більше кокосового масла, якщо воно занадто розсипчасте.
Як тільки ви досягнете бажаної консистенції, помістіть скраб ложкою в ємність.
Поради з безпеки
Ці домашні скраби призначені лише для використання на вашому тілі, а не на обличчі. Шкіра на обличчі більш чутлива, ніж шкіра на решті тіла.

Уникайте відлущування шкіри, яка:

обгоріла на сонці
потріскані або зламані
червоні або набряклі
відновлення після хімічного пілінгу
Якщо ви хочете додати ефірні олії до свого скрабу для тіла, спочатку проведіть тест з розведеною олією на шкірі, щоб переконатися, що у вас немає алергії на масло.

Якщо у вас чутлива або дуже суха шкіра, зверніться до лікаря або дерматолога, щоб дізнатися, чи підходить вам пілінг за допомогою скрабу для тіла.

Скраби для тіла своїми руками готуються швидко та легко, вони є доступним варіантом порівняно зі скрабами, купленими в магазині.

Ці натуральні домашні ексфоліанти можна використовувати для очищення, пом’якшення та живлення шкіри. Завжди будьте обережними під час відлущування шкіри і будьте особливо обережні, якщо ваша шкіра чутлива або дуже суха.

Все, що вам потрібно знати про безпечне відлущування шкіри

Огляд
Пілінг видаляє мертві клітини шкіри із зовнішніх шарів шкіри. Він може бути корисним для видалення сухої або тьмяної шкіри, посилення кровообігу, освітлення та покращення зовнішнього вигляду вашої шкіри.

Існують різні методи відлущування. Ваш тип шкіри повинен визначати, який метод ви використовуєте і як часто ви відлущуєте. Для деяких захворювань шкіри, включаючи розацеа, відлущування зазвичай не рекомендується.

Що використовувати для відлущування
Існують різні методи та засоби для відлущування шкіри. Скраби та щітки для обличчя є формами механічного або фізичного відлущування. Кислоти та пілінг шкіри є формами хімічного відлущування.

Механічний
Щітка для відлущування. Зазвичай це щітка з щетиною, яка використовується на обличчі або тілі для видалення шарів мертвих клітин шкіри. Деякі призначені для сухого чищення. Інші можна використовувати разом із засобом для очищення обличчя або миттям тіла.
Губка для пілінгу. Це більш м’який спосіб відлущування шкіри. Ви можете спінити відлущувальну губку теплою водою, милом або миттям тіла під душем.
Відлущуюча рукавичка. Якщо вам важко взяти щітки або губки, ви можете скористатися рукавичкою. Змити його милом або миючий засіб для тіла під душем. Вони можуть бути ефективними для великих ділянок, таких як ноги або руки.
Відлущуючий скраб. Його можна наносити безпосередньо на шкіру легкими круговими рухами. Після нанесення скрабу шкіру можна промити теплою водою.
Хімічний
Альфа-гідроксикислоти (AHA). Приклади AHA включають гліколеву, молочну, винну та лимонну кислоти. Вони працюють шляхом розриву зв’язків, які утримують тьмяні та мертві клітини шкіри на поверхні шкіри. Це призведе до того, що ваша шкіра природним чином відкидає мертві частинки.
Бета-гідроксикислоти (BHAs). Приклади BHA включають бета-гідроксил і саліцилову кислоту. Вони можуть бути кращими для шкіри, схильної до акне.
Як відлущити шкіру за типом шкіри
Під час механічного відлущування важливо дбайливо ставитися до шкіри. Ви можете робити невеликі кругові рухи за допомогою пальця, щоб нанести скраб, або використовувати засіб для відлущування на вибір.

Якщо ви використовуєте пензлик, робіть короткі легкі мазки. Робіть пілінг приблизно 30 секунд, а потім змийте теплою, а не гарячою водою. Уникайте відлущування, якщо на шкірі є порізи, відкриті рани або сонячні опіки. Після пілінгу нанесіть зволожуючий крем із SPF.

Суха шкіра
Пілінг важливий для сухої або лущиться шкіри. Уникайте механічного відлущування на сухій шкірі, оскільки процес висихає, і це може призвести до мікророзривів. AHA ефективні для сухої шкіри.

Гліколева кислота допоможе видалити мертві клітини, що знаходяться на поверхні шкіри, і сприятиме відновленню здорової шкіри. Після використання гліколевої кислоти нанесіть SPF та зволожуючий крем. Це може зробити шкіру більш схильною до пошкодження сонцем.

Чутлива шкіра
Уникайте скрабування або використання механічних методів відлущування. Вони ще більше дратують вашу шкіру і можуть призвести до почервоніння.

Використовуйте м’який хімічний пілінг і нанесіть його м’якою серветкою. Для лікування прищів ви також можете спробувати пілінг саліциловою кислотою в кабінеті свого дерматолога.

Жирна шкіра
Для жирної або більш товстої шкіри можна скористатися ручним пілінгом і розчісуванням. Жирна шкіра може мати додатковий шар нарощування на поверхні, який можна видалити ручним пілінгом. Обережно використовуйте пілінг або скраб круговими рухами для досягнення найкращих результатів.

Нормальна шкіра
Якщо ваша шкіра не має ніяких ускладнень, ви можете вибрати будь-який спосіб пілінгу. Ручний і хімічний пілінг безпечні для цього типу шкіри. Можливо, вам доведеться поекспериментувати, щоб дізнатися, який метод найкраще підходить для вашої шкіри.

Комбінована шкіра
Для комбінованої шкіри може знадобитися поєднання механічного та хімічного відлущування. Ніколи не використовуйте обидва в один день, оскільки це може викликати подразнення шкіри. Якщо ваша шкіра відчувається сухою після пілінгу, відразу ж після цього скористайтеся зволожуючим кремом.

Відлущування частинами тіла
Будьте обережні під час відлущування чутливих ділянок тіла, включаючи обличчя. Занадто часте відлущування цих ділянок може призвести до сухості, почервоніння та свербіння.

Обличчя
Тип ексфоліанта для обличчя залежить від типу шкіри. Щоб механічно відлущити обличчя скрабом, обережно нанесіть на шкіру пальцем. Втирайте невеликими круговими рухами. Змийте теплою водою.

Для рідкого хімічного ексфоліанта нанесіть його ватним диском або мочалкою. Зверніться до дерматолога, щоб визначити, який тип відлущування безпечний для вашої шкіри.

Руки та ноги
Найпростіший спосіб відлущувати руки і ноги - це щіткою, губкою або рукавичкою. Це може допомогти позбутися від мертвих клітин шкіри і стимулювати кровообіг. Знайдіть скраб для тіла у вашій місцевій аптеці або в Інтернеті та спіньте його під душем. Ви також можете спробувати суху чистку.

Ноги і руки
Існують скраби та пілінги для відлущування ніг і рук. Ви також можете використовувати пемзу для відлущування ніг.

Лобкова зона
Ви можете використовувати мочалку або щітку для тіла, щоб відлущити зону бікіні та лобка. Завжди робіть це під теплим душем, щоб спочатку пом’якшити шкіру. Акуратно нанесіть скраб, а потім ретельно змийте.

Як часто потрібно робити пілінг
Частота відлущування залежить від типу вашої шкіри та типу пілінгу, який ви використовуєте. Наприклад, деякі хімічні ексфоліанти можуть бути сильними. Загалом, відлущування шкіри один-два рази на тиждень достатньо, щоб бути ефективним для сухої шкіри.

Для жирної шкіри може знадобитися частіший пілінг. Уникайте надмірного відлущування, оскільки це може призвести до почервоніння та подразнення. Зверніться до свого дерматолога, якщо вам потрібна допомога, щоб визначити, як часто вам безпечно проводити відлущування.

Користь відлущування
Переваги пілінгу включають:

видалення мертвих клітин шкіри
поліпшення кровообігу
стимулює оновлення шкіри, в результаті чого шкіра стає яскравішою
забезпечує краще поглинання зволожуючих кремів і сироваток
Коли припиняти відлущування
Припиніть відлущування, якщо ви помітили, що ваша шкіра почервоніла, запалена, лущиться або подразнена. Уникайте відлущування, якщо ви також використовуєте певні ліки або засоби від акне, включаючи ретинол і перекис бензоїлу. Це може погіршити вашу шкіру або призвести до висипань.

 

Recommend
Fast Order
Fast Order
Fast Order
Comments
No reviews yet
Write your comment
Name*
Email
Enter your comment*
100% quality guarantee
100% quality guarantee
14 days for return
14 days for return
Nationwide delivery
Nationwide delivery
Pickup
Pickup